woensdag 30 januari 2008

Dubbele Nelson

Hevige stormwind, regen en een ferry dat waren de ingrediƫnten voor de boottocht over de Cook Strait van Wellington naar Picton. Picton ligt op het Zuidereiland in de Marlborough Sounds, de Sounds zijn bergruggen waarvan de dalen zijn overstroomd aan het eind van de ijstijd.

Van Picton, een klein havenstadje, passeren we onderweg de Wairau Valley. De valley is de belangrijkste wijnstreek van Nieuw-Zeeland (enkele bekende wijnhuizen zijn Cloudy Bay, Soneleigh Vineyars en Hunters Wines)

Nelson is de bestemming voor vandaag. Het is een mild bruisend stadje met een zonnig klimaat.
Nelson is vernoemd naar de admiraal Nelson, die tijdens de Zeeslag bij Trafalgar de Spaans-Franse vloot versloeg, wat serieuze gevolgen had voor de wereldgeschiedenis. Hierdoor konden de Britten, en niet de Fransen, een wereldrijk uitbouwen.

Van de wereldgeschiedenis terug naar Hermanski's levenswandel, is slechts een kleine stap ;-).In jeugdhotel Paradiso maakte Yu-Wei uit Taiwan Hermanski diets dat de Chinese keuken uit vier grote stromingen bestaat. Waarvan de spicey variant haar voorkeur had. Verder kwam Hermanski te weten dat Tom in het Chinees met 2 sierlijke karakters gekalligrafeerd wordt. Waarvan het eerste karakter in het Chinese woordenboek :"Soup" oftewel "Hot Spring" als betekenis heeft. Het mag duidelijk zijn dat Hermanski prefereert om als Mister Hot Spring aangesproken te worden ... Mr Soup zet hij liever niet op het menu ;-)


Geen opmerkingen: