zaterdag 5 januari 2008

Auckland-Wellington

Met de bus van Auckland naar Wellington, dat duurt 11 uur ... onderweg zie je veel schapen en koeien in de heuvelachtige groene weiden grazen. Het wordt tijd dat McDonalds eens een Kangeroeburger op de markt brengt ... want zeg nu zelf ... een 'kudde' huppelende Kangeroes is visueel toch veel aantrekkelijker dan al die statische koeien ;-)

Lake Taupo, een vulkaanmeer, sprak Hermanski meer aan dan de koeienweiden. Een ander hoogtepunt was het Tongariro Nationaal Park, het tweede oudste nationale park ter wereld (na Yosemite Park in de USA ). Tongariro heeft actieve vulkanen met name de Ruapehu (2,797 m), Ngauruhoe (2291 m), en Tongariro (1978 m)! Ik heb geen foto van het park maar stel u een woest en duister 'Lord of the Rings' landschap voor met laaghangende wolken en besneeuwde vulkaantoppen. De Ruapehu is één van de actiefste vulkanen ter wereld en barstte in september 2007 nog uit.

Na de vulkanen volgden nog enkele mooie rollende heuvellandschappen. Om 7 uur 's avonds reden we onder een stralende hemel de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington, binnen.

Geen opmerkingen: