zondag 25 mei 2008

Koken met Hermanski

Nieuw-Zeelandse Bliss Balls een redelijk onweerstaanbaar toetje.

Het recept :

200 gr Amandelbloem
2 theekoppen dadels
1 kop gedroogde geraspte kokos
3 theelepels cacaopoeder of carob

Extra's naar gelang smaak en voorkeur

1 theekop rozijnen
nootsnippers (amandelen, walnoten) of sesamzaad
kruiden : geraspte gember, notemuskaat, kaneel, cardamon
pindakaas of amandelkaas

Bereidingswijze (Het menu is niet het eten ... ;-)

Snij dadels in kleinere mootjes, voeg bodempje water toe en kook zachtjes tot dadelpasta.
Neem een swingende kom voeg amandelbloem, cacaopoeder, nootsnippers, kokos en kruiden naar smaak toe. Roer enthusiast en voeg vervolgens dadelpasta toe.

Maak globevormige koekjes en bak deze een 15 tal minuutjes in de oven.

Super deluxe versie : dip blissball in gesmolten chocolade en rol in geraspte kokosfrizzels

Geen opmerkingen: